فیلترهای بورسی ابزار مفیدی هستند، به شرطی که معاملهگر دقیقا بداند هدفش چیست و به دنبال چه سهمی میگردد. در این مطلب یکی از فیلترهای پر کاربرد در بحث نوسانگیری معرفی خواهد که میتواند بسیار جالب و مفید باشد.
فیلتر بورسی چیست؟
یک فیلتر بورسی یک کد است که یک شرط یا شروطی را مشخص میکند. این کد در جای خود در سایت TSETMC وارد میشود و میتواند از بین تمامی نمادهای بورسی، آن نماهایی را که شرط فیلتر مشخص کرده است را نشان دهد. برای مثال یک فیلتر بورسی ممکن است نمادهای صف فروش را نمایش دهد. یک فیلتر دیگر میتواند بگردد و سهمهایی که حجم معاملات بیشتر از میانگین ماه داشتهاند را پیدا کند.
اینکه شروط یک فیلتر چه چیزی باشد بستگی به تحلیلگر دارد. شما میتوانید کد مربوط به هر یک از شروط را به عنوان کد فیلتر بنویسید و از آن استفاده کنید که البته نیاز به آشنایی با زبان برنامه نویسی مخصوص به این کار دارد. معمولا افراد از فیلترهای آماده که در سطح اینترنت وجود دارد استفاده میکنند. برای اینکه بدانید چگونه باید از فیلترهای بورسی استفاده کنید به مقاله زیر یک سر بزنید.
قیمت پایانی و آخرین معامله
این مطلب بسیار پایهای و از مفاهیم ابتدایی بورس است. اگر در این باره اطلاعات ندارید به مقاله زیر مراجعه کنید.
آموزش گام به گام تحلیل بنیادی برای انتخاب سهم مناسب

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تحلیل بنیادی روی لینک زیر کلیک کنید.
آیا میخواهید در بورس به موفقیت برسید؟ آیا نمیدانید چگونه یک سهم را از منظر بنیادی تحلیل کنید؟ نبود منبع آموزشی مناسب در زمینه تحلیل بنیادی انگیزه ای شد تا در یک کتاب آموزشی به زبانی کاملا ساده و کاربردی، به کمک تصاویر گویا و آموزش گام به گام، روش انتخاب یک سهم را بر اساس نکات بنیادی آموزش داده ایم. قطعا این روش آموزشی را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد! این کتاب الکترونیکی را به تمام کسانی که می خواهند در بازار بورس به موفقیت مستمر برسند توصیه میکنیم .
خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 45 هزار تومان)قیمت پایانی و آخرین معامله در بورس
فیلتر تفاوت قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله
گاهی پیش میاید که در بسیاری از نمادهای بورسی، آخرین قیمت معامله آنها پایین تر از قیمت صف فروش فردا است! روی کاغذ این مطلب یعنی فروشندگان فکر میکنند فردا در صف فروش هم نمیتوانند سهم خود را بفروشند و طبیعتا باید سهم فردای آن روز صف فروش باشد. خرید سهم در این گونه مواقع یک جور قمار است. اما با توجه به جو بازار و جایگاه قیمت سهم (روی قله نباشد) برخی از نوسانگیرها این قمار را انجام میدهند. همان گونه که فروشنده عجول با فروش سهام خود در حال یک قمار است.
در روندهای مثبت، معمولا این قمار به نفع خریدار تمام میشود و در روندهای منفی به نفع فروشندگان. به صورت کلی نوسانگیری بر روی سهم هایی که قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله آنها اختلاف زیادی با یکدیگر دارند میتواند بسیار سود آور باشد اما باید تجربه کافی را در این زمینه داشته باشید. به افراد کم تجربه این روش معامله به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
فیلتر پایین سهمهایی را نشان میدهد که قیمت پایانی حداقل 5 درصد بیشتر از قیمت آخرین معامله است. با توجه به استراتژی خود میتوانید عدد 5 را تغییر دهید.
(pl)*1.05<=(pc)
فیلتر پایین سهم هایی را نشان میدهد که قیمت آخرین معامله سه درصد بالاتر از قیمت پایانی است (الگوی تیک صعودی). باتوجه به نیاز خود عدد 3 را در فیلتر زیر میتوانید تغییر بدهید.
(pl)>=(pc)*1.03