تفاوت سرمایه گذاری، تحلیلگری و معامله‌گری

بسیاری از افراد در بازارهای مالی متحمل ضرر و زیان می‌شوند و با ضرر از بازار خداحافظی می‌کنند. این مطلب را احتمالا افرادی که در سال 99 به بورس ایران وارد شده‌اند بهتر درک می‌کنند. این موضوع مختص بورس ایران نیست و در همه بازارهای مالی صادق است. اگر می‌خواهید از جمله افرادی باشید که در بازارهای مالی به موفقیت میرسند در ابتدا باید تصویر روشنی از مفاهیمی مثل معامله‌گری، تحلیل‌گری و سرمایه‌گذاری داشته باشید. سرمایه‌گذاران، تحلیلگران و معامله‌گران از جمله افرادی هستند که در بازارهای مالی حضور دارند در حالی که افراد تازه وارد ممکن است اصلا جایگاه خود را در بین این افراد پیدا نکنند. بسیاری از افراد تا مدت‌ها تفاوت بین سرمایه‌گذاری، تحلیلگری و معامله‌گری را درک نمی‌کنند. در این مقاله قصد داریم دریچه‌ای را به روی شما باز کنیم تا بتوانید جایگاه خود را پیدا کنید و در نهایت مسیر موفقیت در امر معالمه‌گری را بیابید.

تفاوت بین سرمایه‌گذاری، تحلیلگری و معامله‌گری چیست؟

سرمایه گذاری و معامله گری

بحث سرمایه‌گذاری، تحلیلگری و معامله‌گری کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. در ویدئوی آموزشی زیر کاملا این مفاهیم را تشریح کرده‌ایم و تفاوت‌های آنها را بیان کرده‌ایم. این ویدئو را مشاهده کنید و بعد از آنکه جایگاه خود را در بازارهای مالی پیدا کردید ادامه مطلب را مطالعه کنید.

بعد از دیدن ویدئوی بالا اکنون باید تصمیم بگیرید می‌خواهید در بازارهای مالی چه جایگاهی داشته باشید. البته خیلی اوقات فرد باید چندسالی در بازار حضور داشته باشد و با انواع دوره های بازار برخورد کند و آن زمان میتواند باتوجه به روحیات و ظرفیت ذهنی-فکری خود به درستی تشخیص دهد که بدرد چه کاری میخورد و در چه زمینه ای موفق تر است.
به هرحال اگر تصمصم خود را گرفته اید (یا نگرفته اید) در ادامه مطلب برای هر کدام از این زمینه ها یک راهنمایی وجود دارد.

اگر شما یک سرمایه‌گذار هستید …

اگر شما قصد سرمایه گذاری در بورس را دارید در وهله اول باید با اصول سرمایه گذاری آشنا باشید و در وهله دوم دوران رونق و رکود بازار سهام ایران را بشناسید. در مرحله بعد باید با تحلیل بنیادی آشنا باشید تا بتوانید در زمان مناسب سرمایه گذاری مناسبی در سهام شرکت‌های بورسی داشته باشید. در این راستا ابتدای ویدئوی زیر را ببینید و سپس مقالات زیر را مطالعه کنید.

آموزش گام به گام تحلیل بنیادی برای انتخاب سهم مناسب

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تحلیل بنیادی روی لینک زیر کلیک کنید.

آیا میخواهید در بورس به موفقیت برسید؟ آیا نمیدانید چگونه یک سهم را از منظر بنیادی تحلیل کنید؟ نبود منبع آموزشی مناسب در زمینه تحلیل بنیادی انگیزه ای شد تا در یک کتاب آموزشی به زبانی کاملا ساده و کاربردی، به کمک تصاویر گویا و آموزش گام به گام، روش انتخاب یک سهم را بر اساس نکات بنیادی آموزش داده ایم. قطعا این روش آموزشی را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد! این کتاب الکترونیکی را به تمام کسانی که می خواهند در بازار بورس به موفقیت مستمر برسند توصیه میکنیم .

خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 45 هزار تومان)

بهترین زمان سرمایه‌ گذاری در بورس
سرمایه‌گذاری بلند مدت در بورس

اگر شما یک تحلیلگر هستید …

تحلیلگر کارش تحلیل است، نه سرمایه گذاری یا معامله‌گری. معمولا تحلیلگرها به سرمایه‌گذارها مشاوره می‌دهند. اما یک تحلیلگر لزوما یک معامله‌گر نیستند. تحلیلگری هیچ کمکی به معامله‌گری نمی‌کند. آیا دوست دارید یک تحلیلگر باشید؟ ایرادی ندارد، ولی بدانید تحلیلگری برای شما نان نمی‌شود!

تحلیل بنیادی
تحلیل تکنیکال

اگر شما یک معامله‌گر هستید …

چیزی که بسیاری از افراد آرزویش را دارند موفقیت در معامله‌گری است. اگر می‌خواهید یک معامله‌گر موفق باشید باید یک سیستم معاملاتی داشته باشید. اکثر استراتژی‌های معاملاتی بر اساس تحلیل تکنیکال طراحی شده‌اند. اما این استراتژی‌ها فاقد بازدهی مناسب هستند. نه به این دلیل که تحلیل تکنیکال مشکل دارد، به این دلیل که تحلیل تکنیکال برای تحلیل و توجیه حرکت قیمت مناسب است نه برای معامله‌گری. باید گفت یک استراتژی معاملاتی سودده با بازدهی مناسب، چیزی نیست که در یک پیج اینستاگرام یا یک وبسایت بتوانید آن را پیدا کنید.

استراتژی معاملاتی مناسب بر اساس “زبان قیمت” طراحی می‌شود. چیزی که با عنوان “معامله‌گری به روش سنتیمنتال” از آن یاد میکنیم. تقریبا همان چیزی است که در فضای آموزشی به نام “پرایس اکشن” می‌شناسند اما با کمی تفاوت، که البته این تفاوت‌ها بسیار حائز اهمیت هستند.

برای آشنایی با این روش مقالات زیر را مطالعه کنید:
سنتیمنتال چیست؟
آموزش سنتیمنتال

آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته در بورس

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته روی لینک زیر کلیک کنید.

تابلوخوانی در کنار تحلیل بنیادی و تکنیکال، بعد سوم بورس است. همه چیز در تابلوی معاملات سهم وجود دارد، اطلاعاتی که شاید در نگاه اول کسی متوجه آنها نشود اما با یادگیری تکنیک های تابلو خوانی و بازار خوانی می توانید به اطلاعات زیادی دست پیدا کنید و بر این اساس معاملات پر سودتری داشته باشید. در کتاب آموزش تابلو خوانی پیشرفته به مطالبی خواهیم پرداخت که در هیچ کلاس یا کتابی به شما آموزش نمی دهند. تکنیک هایی که حاصل سالها تجربه در بازار سرمایه است.

خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 39 هزار تومان)

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را نیز بخوانید
2 نظرات
  1. Bwy می گوید

    پرسشی دارم و اون این هست که آیا سرمایه گذاری، تحلیلگری، معامله گری هرکدام شغل جدایی به حساب میان؟

    و پرسش دیگه اینه که شما گفتی برای معامله گری کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت مطرح نیست و مانند سرمایه گذاری نیست که بلند مدت وجود داره ولی من در ویدیو های داخل اینترنت دیدم که میگن در معامله گری نهایت یک ماه تا دو ماه داخل معامله میمونند و یا سهمیو نگه میدارن و نباید بیشتر بشه اگه بیشتر از دو ماه بشه میگن بهش سرمایه گذاری، این دیدگاه ضد اون چیزی هست که شما در ویدیو گفتید. سپاس گزارم اگه توضیح بدید.

    1. مصطفی دهقان می گوید

      سلام، معامله گری و تحلیلگری شغله ولی سرمایه گذاری شغل نیست،
      اون چیزی که قبلا در اینترنت دیدید مطلب اشتباهی بوده، معامله گری و سرمایه گذاری تفاوت های زیادی باهم دارن و درک این موضوع خیلی مهمه که متاسفانه چندان جدی گرفته نمیشه. ما این سوال رو قبلا توی پیج در قالب استوری مطرح کردیم و حتی یک جواب درست داده نشد! خیلی از دوستان به درستی به تفاوت‌های ماهوی این دو موضوع اشاره کردن اما به لحاظ عمکردی مهم ترین تفاوت سرمایه گذاری و معامله گری چیه؟ اکثر دوستان به مسئله “زمان” اشاره کردن که کاملا اشتباه هست و حتی این ذهنیت خیلی میتونه خطرناک باشه. اصلا بحث زمان مطرح نیست، برخی پوزیشن‌ها در برخی از استراتژِی‌های معاملاتی ممکنه چند سال باز بمونن، یا مثلا اگر شما تایم فریم معاملاتیتون رو ببرید روی ماهانه طبعا معاملات شما بسیار بلندمدتی میشن، آیا شما تبدیل به سرمایه گذار میشید، قطعا خیر. شما همچنان معامله‌گر هستید اما یک معامله‌گر بلندمدتی. اینکه در سرمایه گذاری ما باید دید بلندمدت داشته باشیم درسته ولی این تفاوت اصلی بین معامله‌گری و سرمایه گذاری نیست.

      مهم‌ترین تفاوت به لحاظ عملکردی، این هست که در سرمایه گذاری ما حدسود و حدضرر قیمتی نداریم. درک این موضوع کاملا ذهنیت و به طبع اون تصمیمات شما رو تغییر میده. وقتی درک کنید که سرمایه گذاری حدضرر قیمتی نداره متوجه میشید که نمیشه روی هر نوع دارایی سرمایه گذری کرد. توی بحث معامله گری شما حد ضرر دارید، حتی اگر ندونید دارید روی چه چیزی معامله میکنید هیچ مشکلی پیش نمیاد ولی توی سرمایه گذاری اینجوری نیست. اگر فکر کنید تفاوت توی “زمان” هست این میتونه براتون خیلی گرون تموم بشه چون شما این ذهنیت رو دارید که “خب طوری نیست، نهایت بجای 3 سال 5 سال صبر میکنم”. ولی 5 سال بعد سرمایه شما تقریبا صفر شده! 😄

      وقتی درک کنید که در سرمایه گذاری حدضرر نداریم متوجه میشید که سرمایه گذاری برخلاف معامله گری “زمان مناسب” داره. مثلا نمیشه هر وقت دلتون بخواد در بورس اقدام به سرمایه گذاری کنید چون بازدهیتون به شدت ممکنه کاهش پیدا کنه (حتی در بلندمدت). اشتباهی که خیلی از افراد در همین اوج بورس خودمون کردن و این ذهنیت رو داشتن که خب من سرمایه گذار هستم و دید من بلندمدت هست و الان بعد از 3 سال پنجاه درصد توی ضرر هستن! چون در سرمایه گذاری حدضرر نداریم، همیشه بازار برای سرمایه گذاری مناسب نیست ولی همیشه میتونید در بازار به عنوان معامله‌گر حضور داشته باشید.

      نکته مهم: “زمان مناسب” به معنی محدوده‌ی ارزندگی بازار هست نه به معنی”تایم”، در سرمایه گذاری ما به تایم کاری نداریم ولی در معامله گری برعکسه و تایم مهمه

دیدگاه خود را بیان کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پکیج آموزش معاملات 90 درصدی

برای مشاهده توضیحات بیشتر، خرید و دانلود پکیج، روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاهده پکیج آموزشی