معرفی اندیکاتور AO – Awesome Oscillator

در این مقاله از سایت سهم شناس، قصد داریم اندیکاتوری به نام Awesome Oscillator را به شما عزیزان معرفی کنیم و نحوه سیگنال گرفتن و استراتژی انجام معاملات با این اندیکاتور AO را آموزش دهیم.

سازنده این اندیکاتور (بیل ویلیامز) نام بسیار مناسبی را برای آن انتخاب کرده است. کلمه Awesome در انگلیسی به معنی عالی و شگفت انگیز است و به واقع، این اندیکاتور یکی از عالی‌ترین اندیکاتورها برای انجام معاملات در بورس است.

اما بیایید سریعتر به موضوع اصلی برسیم و بررسی کنیم که واقعا این اندیکاتور چیست و چه کاری انجام می‌دهد و چگونه می‌تواند در انجام معاملات در بورس، به ما کمک کند.

اندیکاتور Awesome Oscillator چیست؟

اندیکاتور Awesome Oscillator همانطور که از کلمه Oscillator (نوسانگر) در نام آن مشخص است، به واقع یک نوسانگر است. بر خلاف اندیکاتورهایی مثل اندیکاتور RSI یا اندیکاتور Slow Stochastic که هر کدام دارای محدودیت‌ها و حد و مرزهای خاص خودشان هستند و در یک محدوده مشخصی نوسان می‌کنند، اندیکاتور Awesome Oscillator بدون مرز و محدوده است و حد بالا و پایینی ندارد.

حتما سری به مقاله اندیکاتور چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد بزنید.

در شرایطی که ممکن است بسیاری از شما فکر کنید این اندیکاتور با یک سری الگوریتم‌های خیلی پیشرفته از یک دانشمندی از دانشگاه M.I.T ساخته شده، باید این را به شما بگوییم که به هیچ وجه اینطور نیست! این الگوریتم اصلا چیز پیچیده‌ای ندارد. این اندیکاتور صرفا از دو مشخصه میانگین متحرک (Moving Average) برای انجام محاسبات خود استفاده می‌کند. دقت کنید، از دو مشخصه Moving Average ساده، و نه EMA یا Displaced Moving Average که پیچیدگی‌های خاص خود را دارند.

فرمول اندیکاتور Awesome Oscillator

اگر شما اطلاعات پایه‌ای ریاضی داشته باشید به راحتی می‌توانید محاسبات این اندیکاتور را خودتان انجام دهید. این اندیکاتور، همانند بسیاری از اندیکاتورهای دیگر دو نمودار Moving Average (میانگین متحرک) در دو بازه زمانی مختلف را محاسبه کرده و نتایج را بازگو می‌کند.

مقایسه میانگین متحرک در دو بازه زمانی مختلف امری بسیار رایج در بسیاری از اندیکاتورها است. اما فرق Awesome Oscillator در اینجا چیست؟

Awesome Oscillator بر خلاف بسیاری از اندیکاتورها که برای این محاسبات قیمت بسته شدن (Close Price) یک کندل را در نظر می‌گیرند، قیمت میانگین آن کندل (قیمت وسط کندل) را برای انجام محاسبه در نظر می‌گیرد.

برای درک بهتر، فرمول انجام محاسباتی که این اندیکاتور از آن استفاده می‌کند را برای شما آورده‌ایم:

Fast Period = (Simple Moving Average (Highest Price + Lowest Price)/2, x periods)

Slow Period = (Simple Moving Average (Highest Price + Lowest Price)/2, x periods)

که ترجمه فارسی آن به شرح زیر است:

دوره زمانی سریع = (میانگین متحرک ساده (بالاترین قیمت + پایین‌ترین قیمت)/2، X دوره‌های زمانی)

دوره زمانی کوتاه = (میانگین متحرک ساده (بالاترین قیمت + ‌پایین‌ترین قیمت)/2، X دوره‌های زمانی)

توضیح فرمول Awesome Oscillator

بیایید کمی بررسی کنیم که فرمول این اندیکاتور دقیقا چه چیزی را بیان می‌کند.

همانطور که مشاهده می‌کنید، در این فرمول‌ها ما از حرف X برای دوره‌های زمانی استفاده کرده‌ایم. این X بیانگر تعداد دوره‌های زمانی است که شما می‌خواهید این اندیکاتور برای انجام محاسبات، کندل‌های مربوط به آنها را استفاده کند.

به صورت کلی، رایج‌ترین حالاتی که معامله‌گران در دنیا استفاده می‌کنند 5 دوره زمانی برای حالت سریع و 34 دوره زمانی برای حالت کوتاه است. یعنی باید بجای X در دوره زمانی سریع، از 5 استفاده کنید و بجای X در دوره زمانی کوتاه، از عدد 34 استفاده کنید.

اما باید این نکته را یادآور شویم که این شما هستید که تصمیم می‌گیرید چه دوره زمانی در این اندیکاتور استفاده شود. هیچگونه اجباری نیست که از این اعداد استفاده کنید. این اعداد رایج‌ترین‌ها هستند.

اندیکاتور Awesome Oscillator و نمودار آن

بسته به نرم افزاری که از آن استفاده می‌کنید، اندیکاتور AO می تواند در قالب های مختلف ظاهر شود. با این وجود، متداولترین قالبی که این اندیکاتور در بیشتر پلتفرم‌ها ظاهر می‌شود یک هیستوگرام است.

اندیکاتور Awesome Oscillator بین قلمرو مثبت و منفی نوسان خواهد کرد. زمانی که هیستوگرام آن در مثبت است به این معنی است که میانگین متحرک سریع تر بالای میانگین متحرک کند تر قرار دارد، و در زمانی که هیستوگرام در منفی است برعکس. دقیقا مانند اندیکاتور MACD.

نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که رنگ میله‌های هیستوگرام AO شده نشان دهنده روند حرکات میانگین های متحرک است. به این معنی که هستوگرام سبز یعنی میانگین های متحرک در حال نزدیک شدن به هم هستند و میله‌های قرمز نشان دهنده فاصله گرفتن میانگین ‌های متحرک می‌باشد. بنابراین در منفی و مثبت میتوان میله های سبز و قرمز را داشته باشیم.

استراتژی معاملاتی با اندیکاتور AO

اکنون که با این اندیکاتور آشنا شدیم بیایید ببینیم که چگونه میتوان از آن برای معاملات در بازارهای مالی استفاده کنیم. روش‌های مختلفی وجود دارد که میتوان از این اندیکاتور برای دریافت سیگنال‌های خرید و فروش استفاده کرد.

1- کراس اندیکاتور با خط صفر

اگر به تنهایی از این استراتژی استفاده کنید، پول خود را از دست خواهید داد! این جمله معروفی است که در مورد تمامی استراتژی هایی که بر اساس یک اندیکاتور طراحی شده اند وجود دارد. اما با اطمینان بالایی میتوان گفت همین استراتژی ساده در بیشتر مواقع درست عمل میکند.

اگر اندیکاتور OA در حال کراس صفر از پایین به بالا است یک سیگنال خرید صادر می‌شود. در حالی اندیکاتور از منطقه مثبت به منفی وارد میشود یک سیگنال فروش صادر میشود. به همین راحتی!

بیایید به یک مثال واقعی نگاه کنیم تا عملکرد این استراتژی را در عمل مشاهده کنیم.

آموزش گام به گام تحلیل بنیادی برای انتخاب سهم مناسب

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تحلیل بنیادی روی لینک زیر کلیک کنید.

آیا میخواهید در بورس به موفقیت برسید؟ آیا نمیدانید چگونه یک سهم را از منظر بنیادی تحلیل کنید؟ نبود منبع آموزشی مناسب در زمینه تحلیل بنیادی انگیزه ای شد تا در یک کتاب آموزشی به زبانی کاملا ساده و کاربردی، به کمک تصاویر گویا و آموزش گام به گام، روش انتخاب یک سهم را بر اساس نکات بنیادی آموزش داده ایم. قطعا این روش آموزشی را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد! این کتاب الکترونیکی را به تمام کسانی که می خواهند در بازار بورس به موفقیت مستمر برسند توصیه میکنیم .

خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 45 هزار تومان)

اندیکاتور AO

در مثال بالا (در تایم فریم 5 دقیقه)، 7 سیگنال وجود داشته است که اندیکاتور AO از خط 0 عبور کرده است. از میان 7 سیگنال، 2 سیگنال توانستند حرکات قابل توجهی را ضبط کنند. بنابراین در تایم فریم های پایین کاربرد چندانی ندارد. مخصوصا در بورس ایران که باید کارمزد بالایی پرداخت کنید.

2- استراتژی بشقاب پرنده!

استراتژی بشقاب پرنده نام خود را به این دلیل که شبیه به یک بشقاب پرنده است، دریافت کرده است. بیس اصلی این استراتژی بر اساس سه هیستوگرام برای بازه های طولانی و کوتاه مدت طراحی شده است.

شروط استراتژی برای وارد شدن به معامله:

  • اندیکاتور بالای صفر باشد
  • مشاهده دو هیستوگرام قرمز متوالی
  • هیستوگرام قرمز دوم کوتاهتر از اولی باشد
  • هیستوگرام سوم سبز و بلندتر از کندل قبلی
  • خرید در چهارمین کندل
Awesome-Oscillator-Saucer

استراتژی بشقاب پرنده کمی بهتر از کراس خط صفر است، زیرا به یک شکل گیری خاص در سه هیستوگرام نیاز دارد. به طور طبیعی، این اتفاق کمتر در نمودار شکل میگیرد.

3- استراتژی قله‌های دو قلو

این اندیکاتور شتاب حرکتی بازار و قدرت روند را مشخص می کند و برای پیدا کردن انتهای یک روند قوی (صعودی یا نزولی) کاربرد دارد. همچنین از این استراتژی حتی به تنهایی می توان سیگنال های خرید و فروش خوبی دریافت کرد. نکته جالب این اندیکاتور این است که سیگنالهای متنوعی را به طرق مختلف صادر می کند که یکی از بهترین انها استراتژی قله‌های دو قلو است.

  • سیگنال خرید با تشکیل دو قله واژگون که قله دوم کوتاه تر و به خط صفر نزدیک تر است، شکل میگیرد.
  • سیگنال فروش با تشکیل دو قله ایستاده که قله دوم کوتاه تر و به خط صفر نزدیک تر است، شکل میگیرد.
سیگنال خرید اندیکاتور AO
سیگنال فروش AO

این استراتژی سیگنال‌های معتبر تری را نسبت به دو استراتژی قبلی صادر میکند.

4- استراتژی ماهیگیر با اندیکاتور Awesome Oscillator

شما این استراتژی را در هیچ کجا پیدا نخواهید کرد، بنابراین وقت خود را در جستجوی آن تلف نکنید. این استراتژی در واقع اصلاح شده استراتژی اول است. با این تفاوت که سیگنال های اشتباه را فیلتر میکند و قبل از کراس خط صفر آن را تشخیص می‌دهد. این رویکرد ما را از بازارهای ناپایدار دور نگه می دارد.

علت نامگذاری این استراتژی، لزوم صبر و شکیبایی در پیدا کردن موقعیت مناسب است. شما باید دقیقا مانند یک ماهیگیر حرفه‌ای عمل کنید.

شرایط ورود به معامله با استراتژی ماهیگیر:

  • اندیکاتور AO باید دو قله را که دومی کوتاه تر از اولی باشد را ثبت کرده باشد
  • یک خط روند بر اساس این دو قله رسم کنید. خط روند باید از این دوقله و خط صفر عبور کند
  • هر زمان اولین میله هیستوگرام اندیکاتور خط روند نزولی را شکست، سیگنال خرید صادر می‌شود

بر عکس اتفاقات بالا یک سیگنال فروش است. در شکل زیر این مطلب به خوبی نمایش داده شده است.

استراتژی معاملاتی اندیکاتور AO

اندیکاتور AO در کجا اشتباه می‌کند؟

اکنون به این مطلب می‌پردازیم که در کجا این اندیکاتور ممکن است سیگنال‌های اشتباهی را صادر کند. این مطلب اهمیت زیادی دارد و اهمیت آن کمتر از مطالب قبلی نیست. بنابراین اجازه دهید به مرور این موارد بپردازیم.

  • وقتی گپی در نمودار وجود دارد (مثل افزایش سرمایه یا پرداخت سود)
  • در اواخر روندهای خیلی صعودی و نزولی
  • در سهام هایی با شناوری کم
  • در روندهای خنثی

تحت این شرایط سعی کنید از اندیکاتور Awesome Oscillator استفاده نکنید.

حتما صفحه ما در اینستاگرام به نشانی sahmshenas@ را دنبال کنید. می‌توانید گزیده‌ای از آموزش اندیکاتورها را به صورت خلاصه و مفید در پیج ما مشاهده کنید.

آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته در بورس

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته روی لینک زیر کلیک کنید.

تابلوخوانی در کنار تحلیل بنیادی و تکنیکال، بعد سوم بورس است. همه چیز در تابلوی معاملات سهم وجود دارد، اطلاعاتی که شاید در نگاه اول کسی متوجه آنها نشود اما با یادگیری تکنیک های تابلو خوانی و بازار خوانی می توانید به اطلاعات زیادی دست پیدا کنید و بر این اساس معاملات پر سودتری داشته باشید. در کتاب آموزش تابلو خوانی پیشرفته به مطالبی خواهیم پرداخت که در هیچ کلاس یا کتابی به شما آموزش نمی دهند. تکنیک هایی که حاصل سالها تجربه در بازار سرمایه است.

خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 39 هزار تومان)

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را نیز بخوانید
15 نظرات
  1. مهران آزادی می گوید

    خیلی عالی و کاربردی، سپاس فراوان

    1. مصطفی دهقان می گوید

      خواهش میکنم، خوشحالیم که مفید واقع شده براتون

  2. علیرضا می گوید

    سلام قربان . دمتون گرم

    1. مصطفی دهقان می گوید

      سلام، ارادت

  3. احمد می گوید

    دم شما گرم
    فوق‌العاده بود

    1. مصطفی دهقان می گوید

      ممنون، لطف دارید

  4. ساینا می گوید

    خیلی ممنون.مفید بود.

    1. مصطفی دهقان می گوید

      خواهش میکنم

  5. مرتضی می گوید

    ممنون از مطلب خوب شما . موفق باشید

  6. داود می گوید

    ممنون عالی بود

    1. مصطفی دهقان می گوید

      خواهش میکنم

  7. محمد دوست می گوید

    من این اندیکاتور رو با سه مووینگ ترکیب کردم و خیلی خوب جواب میده
    ممنون که وقت گذاشتی و در موردش نکات خوبی گفتید که نمی دونستم

    1. مصطفی دهقان می گوید

      سلام
      خواهش میکنم

  8. رضا عرب می گوید

    سلام لطفأ اعداد مووینگ رو بگید ماهم استفاده کنیم ممنونم

  9. رضا می گوید

    سلام
    اول خواستم تشکر کنم بابت مطالب خوبتون و توضیحاتتون.
    اما بهترین استراتژی همون عکس بالایی که اول از همه گذاشتین. چرا اون و توضیح ندادین؟

    لطفا همون و برای هنه توضیح بدین؟

    ممنون

دیدگاه خود را بیان کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پکیج آموزش معاملات 90 درصدی

برای مشاهده توضیحات بیشتر، خرید و دانلود پکیج، روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاهده پکیج آموزشی