شرکت سرمایهگذاری آتیه دماوند یکی از شرکتهای سرمایه گذار و فعال در بورس ایران است که با نماد واتی در بازار سرمایه حضور دارد. در این مقاله به نکات مهمی که باید در تحلیل بنیادی سهم واتی به آن توجه شود اشاره خواهیم کرد. مسائلی نظیر اینکه یک نحلیلگر بنیادی چگونه باید به این سهم نگاه کند و همچنین رفتارشناسی سهم چگونه است. چیزی که در مجموع به عنوان سهم شناسی از آن یاد میکنیم. با همراه باشید با سهم شناسیِ واتی.
اطلاعات عمومی درباره شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند
- نام شرکت: سرمایهگذاری آتی دماوند
- نوع بازار: بورس
- گروه: سرمایهگذاری
- پایان سال مالی: 30 آذر
- نشانی: تهران، خیابان بخارست
- وبسایت: adic.ir
تاریخچه شرکت واتی
شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند در سال 1381 به منظور سرمایه گذاری و مشارکت در شرکت های سرمایه پذیر، با تلاش بانک صنعت و معدن تاسیس شد. سهام این شرکت سال 1384 در بورس اوراق بهادار عرضه گردید.
فعالیتها
سرمایه گذاری در بورس و خارج از بورس عمدتا در حوزه خدمات مالی، انرژی های نو، نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع شیمیایی و …
تحلیل بنیادی سهم واتی
واتی یک شرکت سرمایهگذاری است و همان طور که احتمالا میدانید در تحلیل بنیادی شرکتهای سرمایهگذاری محاسبه ارزش ذاتی آنها اهمیت دارد. برای محاسبه ارزش ذاتی، تحلیلگرها سعی در برآورد NAV یا همان خالص ارزش داراییهای شرکتها دارند.
برآورد NAV سهم واتی
بنابراین آنچه در ارزش گذاری سهم واتی اهمیت دارد، NAV یا همان ارزش خالص داراییهای شرکت است. البته این به معنی آن نیست که EPS سهم اهمیتی نداشته باشد. برای بدست آوردن NAV سهم واتی و شرکتهای مشابه باید پرتفوی بورسی و غیر بورسی شرکت را بررسی کرد.
برای دیدن پرتفوی بورسی و غیر بورسی شرکتها باید به سایت کدال مراجعه کنید. اگر بررسی این موارد را بلد نیستید مقاله محاسبه انلاین NAV را ببینید. آنجا به صورت تصویری در این خصوص آموزش لازم را دادهایم.
در مورد پرتفوی بورسی، در حال حاضر بالای 80 درصد پرتفوی بورسی واتی را سهم شیران تشکیل میدهد. بنابراین روند سودآوری شیران تاثیر زیادی در EPS واتی خواهد داشت. همچنین تقریبا قیمت سهم شیران ارزش پرتفوی بورسی واتی را مشخص میکند. در واقع واتی به نوعی تک سهم شیران است و به نوعی تحلیل بنیادی شیران یعنی تحلیل بنیادی واتی!
در بخش پرتفوی غیر بورسی، پرتفوی این شرکت در حال حاضر چنگی به دل نمیزند و شرکت در پی واگذاری آنها است. البته زمینهایی در شرکتهای فرعی واتی وجود دارد که در صورت فروش یا تغییر کاربری آنها میتواند سود غیر عملیاتی خوبی را نصیب شرکت کند. تقریبا 35 درصد سرمایه گذاری واتی در خارج از بورس است. در تاریخ نگارش این مطلب شرکت بدهی خاصی ندارد.
رفتار شناسی سهم واتی
این سهم با شاخص کل همبستگی خاصی ندارد (ضریب همبستگی با شاخص در تاریخ نگارش این مقاله 20 درصد) و در کمال تعجب با شیران هم همبستگی بالایی ندارد (ضریب همبستگی با شیران 50 درصد). این موضوع باعث شده چندان حرکات سهم قابل پیش بینی نباشد. بنابراین از جمله سهمهایی است که نکات تابلوخوانی میتواند در شناسایی حرکات آن بسیار کمک کننده باشد. سهامداران عمده سهم، بانک صنعت و معدن (65 درصد) و شرکت لیزینگ صنعت و معدن (10 درصد) هستند و نقدشوندگی سهم نسبتا پایین است.