نکات مهم در تحلیل بنیادی سهم های‌وب

شرکت داده‌گسترعصرنوین به عنوان یکی از شرکت‌های ارائه‌ دهنده خدمات انتقال داده و انواع خدمات اینترنتی با نماد های‌وب در بورس ایران حضور دارد. در این مقاله قصد داریم به نکاتی اشاره کنیم که برای تحلیل بنیادی سهم ‌های‌وب باید مد نظر قرار دهید. در واقع آنچه در این مقاله درباره سهم های وب خواهید دید، با عنوان “سهم شناسی در بورس” از آن یاد می‌کنیم. هر سرمایه‌گذار بورس قبل از اینکه برای خرید سهمی اقدام کند باید با بنیاد، ماهیت، رفتار و ریسک‌های آن شرکت به خوبی آشنا باشد، در یک کلام باید سهم شناسی بلد باشد! با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

در این مقاله به نکات مهمی اشاره خواهیم کرد که در تحلیل بنیادی سهم های‌وب اهمیت دارد و در ضمن رفتارشناسی این سهم را نیز بررسی خواهیم کرد. چیزی که ما آن را با عنوان “سهم شناسی” ذکر میکنیم و اعتقاد داریم سرمایه گذاران و حتی معامله‌گران فارغ از هر گونه استراتژی معاملاتی، باید در بورس ایران سهم شناسی بلد باشند تا بتوانند حد اکثر بازدهی را از سرمایه ‌گذاری و استراتژی معاملاتی خود کسب کنند.

تحلیل بنیادی شیرین است!

تحلیل بنیادی شرکت‌های بورسی ایران مبحث بسیار شیرین و جذابی هست! مانند کسی که به دنبال نقشه‌ی گنجی در خرابه‌ها و بیابان‌ها راهی سفری می‌شود، میتواند از این منظر بسیار سرگرم کننده باشد. چه چیزی لذت بخش‌تر از اینکه یک تحلیلگر یا سرمایه‌گذار با جستجوی موشکافانه در انبوهی از اطلاعات و اخبار، به دنبال سر نخ‌هایی باشد که نشان ‌دهنده گنجی پنهان در یک شرکت باشد. لذتی که با به ثمر رسیدن این تلاش و دیدن کسب سود در یک معامله، هرگز آن را فراموش نخواهد کرد. افرادی که توانسته‌اند با قدرت تحلیل خود به این سود شیرین برسند به نوعی معتاد تحلیل بنیادی شده‌اند و آن را به روش‌های تحلیلی دیگر ترجیح داده‌اند.

اما اجازه بدهید از این نگاه فانتزی فاصله بگیریم و به اصل موضوع بپردازیم. در تحلیل بنیادی نماد های‌ وب به چه فاکتورهایی باید توجه شود؟ دقت کنید در این مقاله قرار نیست این سهم را تحلیل کنیم، ما روش درست نگاه یک تحلیلگر بنیادی به این نماد را بیان خواهیم کرد.

اطلاعات عمومی درباره شرکت های‌وب

  • نام شرکت: داده‌ گستر عصر نوین – های وب
  • نوع بازار: بورس
  • گروه: اطلاعات و ارتباطات
  • پایان سال مالی: 30 اسفند
  • محل دفتر مرکزی: تهران، پاسداران
  • وبسایت: hiweb.ir

تاریخچه‌ی شرکت داده گستر عصر نوین

شرکت داده‌گسترعصرنوین از سال 1382 به‌عنوان یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات انتقال داده آغاز بـه کار نمود و در سال 1388 مالکیت این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد و در سال 1391 نام تجاری «های‌وب» را در بازار مخابرات و ارتباطات کشور معرفی نمود. این شرکت در سال 1396 در بورس تهران عرضه شد.

فعالیت‌های شرکت های‌وب

های‌وب یک شرکت خدماتی در زمینه ارائه اینترنت پر سرعت ثابت در کشور است و همچنین خدمات میزبانی مرکز داده را نیز ارائه می‌دهد. از فعالیت‌های دیگر این شرکت می‌توان به ارائه خدمات پهنای باند اینترنت، اینترنت 4G در روستاها و ارائه خدمات تلفن بین الملل اشاره کرد.

در کل این شرکت بسیار فعال است و خدمات متنوعی را در حوزه فناوری اطلاعات ارائه می‌دهد. های‌وب با استفاده از پروانه‌های متنوعی که اخذ کرده است، قادر به ارائه سرویس‌های متنوع ارتباطی در سراسر کشور است.

از جمله این پروانه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پروانه ایجاد و بهره‌برداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) شرکت داده گسترعصرنوین (های‌وب) به شماره ۱۱-۹۴-۱۰۰
  • پروانه ایجاد شبکه و ارائه خدمات رادیو ترانک عمومی شرکت داده گسترعصرنوین (های‌وب)
  • پروانه انتقال داده مبتنی فناوری بیسیم ثابت شرکت داده گسترعصرنوین (های‌وب)
  • پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) نوع اول شرکت داده گسترعصرنوین (های‌وب)
  • ارائه خدمات عمومی انتقال داده ها از طریق ارتباطات ماهواره ای (SAP)

پتانسیل‌ها و تهدیدهای ‌های‌وب

تجارت فناوری اطلاعات دومین تجارت پرسود جهان است و هر ساله میتواند نوع خدمات و محصولات آن گسترش پیدا کند و در ایران نیز کاملا رو به توسعه است. برای مثال هر روز مصرف اینترنت بیش از گذشته میشود، به عنوان مثال بر اساس تحقیقات صورت گرفته میزان مصرف اینترنت در ایران با شیوع کرونا 100 درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین با هوشمندسازی مدارس و گسترش آموزش مجازی، این صنعت همچنان می‌تواند مورد توجه باشد و بازار خوبی در این زمینه‌ها وجود دارد.

های‌وب یکی از شرکت‌های مطرح در این حوزه‌هاف جا برای رشد فراوان دارد و همواره تلاش کرده است خدمات خود را گسترش دهد و در این زمینه تنوعِ خدمات ایجاد کند که تا اینجا (تا تاریخ نگارش این مقاله) موفق عمل کرده است.

ریسک‌های شرکت

اما یکی از تهدیدهای این شرکت و شرکت‌های مشابه، رقیب بزرگی به نام شرکت مخابرات است. از این رو شرکت‌‌های کوچک‌تر ناچار هستند برای اینکه توان رقابتی خود را حفظ کنند با یکدیگر ادغام شوند. در این راستا های‌وب در سال 1398 رسما پارس آنلاین (یکی دیگر از شرکت‌های ارائه خدمات اینترنت) را خریداری کرد و مالکیت آن را در اختیار گرفت که گام بسیار مهمی در جهت تضمین جایگاه شرکت در این عرصه بود. احتمالا در آینده نیز شاهد اتحاد و ادغام شرکت‌های خصوصی در این حوزه خواهیم بود.

از طرفی در این بازار رقابتی، کیفیت سرویس و رضایت مشتری یکی از پارامتر‌های مهم تلقی می‌شود و اگر شرکت‌ها به آن بی توجه باشند به مرور ممکن است از گردونه رقابت حذف شوند. از این منظر های‌وب وضعیت چندان خوبی ندارد و باید به آن توجه شود.

های وب 2

در تصویر بالا می‌بینید که در تاریخ نگارش این مقاله های‌وب در زمینه کیفیت ارائه سرویس اینترنت در استان تهران در رده‌های آخر است و نسبت به رقبای خود وضعیت چندان مطلوبی ندارد.

برای بررسی این موضوع به سایت نت سنج پلاس مراجعه کنید. بعد از مراجعه به این سایت روی دکمه “تایید و ادامه” کلیک کنید (تصویر زیر).

بررسی کیفیت خدمات های وب

در صفحه‌ای که برای شما باز می‌شود می‌توانید کیفیت ارائه خدمات اپراتورهای گوناگون را در زمینه‌های مختلف مقایسه کنید (تصویر زیر).

تحلیل های‌وب

این بازار بسیار رقابتی هست و های‌وب باید کیفیت خدمات خود را نیز افرایش دهد، در غیر این صورت ممکن است نتواند با رقبای خود رقابت کند و مشکلاتی را در آینده تجربه کند.

نوع نگاه یک تحلیلگر بنیادی به های‌وب چگونه باید باشد؟

از اینجا به بعد مطلب اهمیت بیشتری پیدا میکند و برای یک سرمایه‌گذار بورس می‌تواند بیشتر حائز اهمیت باشد. در تحلیل بنیادی شرکت های وب روند سودآوری اهمیت بسیار زیادی دارد. توجه کنید ارزش دفتری این شرکت نسبت به ارزش بازاری آن بسیار کمتر است و این امر کاملا طبیعی است، چرا که در این نوع شرکت‌ها ارزش مالکیت معنوی شرکت مهم است، نه ارزش دارایی‌های مشهود آن. بنابراین در تحلیل های‌وب نباید به دارایی‌های شرکت توجه شود بلکه روند سودآوری شرکت در گذشته و آینده اهمیت زیادی دارد.

روند سودآوری شرکت را می‌توانید در اطلاعیه‌های سایت کدال پیگیری کنید.

برای آشنایی با نحوه بررسی روند سودآوری یک شرکت تولیدی یا خدماتی مثل های‌وب، به مقاله زیر مراجعه کنید.
تحلیل بنیادی یک شرکت تولیدی

رفتار شناسی سهم های‌وب

بزرگترین سهامدار عمده این شرکت با مالکیت 54 درصدی یک شخص حقیقی (آقای سید ایمان میری مدیر عامل شرکت) است. حقوقی‌ها چندان روی این سهم فعال نیستند. شناوری و نقدشوندگی سهم متعادل است. به این معنی که این سهم آن قدر کوچک و غیر نقدشونده نیست که برای مدت طولانی در صف خرید یا فروش قفل شود و البته آنقدر بزرگ و نقدشونده نیست که به سختی صف خرید و فروش شود.

این سهم در اسفند 99 یک افزایش سرمایه 108 درصدی از اندوخته داشته است و نسبت به گذشته رقیق‌تر شده است.

ضریب همبستگی با شاخص کل

این سهم هیچ گونه همبستگی خاصی با شاخص کل بورس ندارد. این موضوع در سهم شناسی نمادهای بورسی بسیار مهم است. بسیاری از سهم‌های بورسی تابع شاخص کل هستند و با آن حرکت می‌کنند. اما سهمی مثل های‌وب که همبستگی خاصی با شاخص ندارد، میتواند در روزهایی که کلیت بازار مثبت است منفی باشد و در روزهایی که کلیت بازار منفی است مثبت باشد.

در این زمینه مقاله ضریب همبستگی چیست را مطالعه کنید.

آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته در بورس

برای دانلود کتاب آموزش گام به گام تابلوخوانی پیشرفته روی لینک زیر کلیک کنید.

تابلوخوانی در کنار تحلیل بنیادی و تکنیکال، بعد سوم بورس است. همه چیز در تابلوی معاملات سهم وجود دارد، اطلاعاتی که شاید در نگاه اول کسی متوجه آنها نشود اما با یادگیری تکنیک های تابلو خوانی و بازار خوانی می توانید به اطلاعات زیادی دست پیدا کنید و بر این اساس معاملات پر سودتری داشته باشید. در کتاب آموزش تابلو خوانی پیشرفته به مطالبی خواهیم پرداخت که در هیچ کلاس یا کتابی به شما آموزش نمی دهند. تکنیک هایی که حاصل سالها تجربه در بازار سرمایه است.

خرید و دانلود کتاب (قیمت با تخفیف: 39 هزار تومان)

پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را نیز بخوانید

دیدگاه خود را بیان کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پکیج آموزش معاملات 90 درصدی

برای مشاهده توضیحات بیشتر، خرید و دانلود پکیج، روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاهده پکیج آموزشی